2 Temmuz 2012 Pazartesi

İspanya'da son 20 yılın en büyük yangını


İspanya'da son 20 yılın en büyük yangını
Valencia özerk yönetimi yetkilileri tarafından verilen bilgilerde, yangını söndürmek için 1350 kişinin mücadele ettiği, 40 uçak ve helikopterin çalışma yaptığı belirtildi



MADRİD - İspanya 'nın doğusundaki Valencia bölgesinde, iki farklı alanda çıkan ve henüz kontrol altına alınamayan yangınlarda 50 bin hektar ormanlık alan zarar gördü. 

Valencia'daki Dos Aguas ve Andilla bölgelerinde çıkan ve 3 gündür devam eden yangınlardan dolayı yaklaşık bin kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. 

Valencia özerk yönetimi yetkilileri tarafından verilen bilgilerde, yangını söndürmek için 1350 kişinin mücadele ettiği, 40 uçak ve helikopterin çalışma yaptığı belirtildi. Valencia'daki son 20 yılın en büyük yangınının söndürülmesine askeri birliklerin de yardımcı olduğu açıklandı. Rüzgarın yön değiştirmesinin yangını söndürme çalışmalarını zorlaştırdığı ifade edildi. 

Bu arada Valencia özerk yönetim hükümeti sözcüsü Serafin Castellano, ekonomik krize karşı alınan tedbirler kapsamında yangınla mücadele bütçesinde bu yıl 15 milyon avroluk kesinti olduğunun altını çizerken, her şeye rağmen uyarı ve yangın söndürme önlemlerini güçlendirdiklerini söyledi. 

Öte yandan İspanya Başbakanı Mariano Rajoy'un, Valencia özerk yönetimi başkanı Alberto Fabra'ya telefon ederek, “hükümet olarak, her türlü yardımı vermeye hazır olduklarını” söylediği kaydedildi.(aa)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder