24 Kasım 2010 Çarşamba

ÇİN NÜFUS SAYIMI 2010

   Dünyanın en kalabalık ülkesi olan Çin'in nüfus sayımında altı milyondan fazla insan görev alacak ve altı milyon kişi yaklaşık 1.33 milyar insanı sayacak.
   Yetkililer nüfus sayımı sayesinde rakamları kesin olmayan göçmen işçi nüfusunun belirlenmesini hedeflediklerini açıkladılar.
   Başbakan Wen Jiabao bu sene yaptığı bir açıklamada, 200 milyon civarında olduğu tahmin edilen göçmen işçilerin yaşam koşullarının iyi olmadığı açıklamasında bulunmuştu.
   Ülkenin dört bir köşesindeki milyarlarca kişiyi sayma işinin en zor kısmının belirli bir adrese kayıtlı olmayan göçmen işçilerle ilgili yaşanacağı tahmin ediliyor.
Son yıllarda on milyonlarca Çinli'nin kırsal kesimdeki yaşamlarını geride bırap, büyük şehrlere göç ettikleri biliniyor.
Aynı zamanda bu grubun oldukça kötü barınma ve hijyen koşullarında yaşadıkları da bilinen gerçek.
Nüfus sayımıyla ülkenin tam olarak kestirilemeyen nüfusunun tespit edilmesi hedefleniyor.
Bir çocuktan fazlasına sahip olmanın yasaklandığı ( Tek çocuk politikası ) ülkede birçok aile ilk çocuğunu nüfusa kaydettirirken, sonraki çocuklarını ettirmiyor.
Ancak yetkililer bu suçu işleyen ailelerin nüfusu sayımında küçük cezalar karşılığında çocuklarını nüfusa kaydettirebileceklerini açıkladılar.
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder