8 Ocak 2011 Cumartesi

Saint Kitts ve Nevis Federasyonu



Saint Kitts ve Nevis Federasyonu kısaca Saint Kitts ve Nevis Orta Amerika ve Karayipler bölgesinde bir ülke. Saint Kitts ve Nevis, 17,20 Kuzey derecesi, 62,45 Batı boylamındadır. Yüzölçümü 261 km² olan ülkenin nüfus yoğunluğu 164/km²'dir.




Dünyanın En Küçük Ülkeleri


Vatikan: Dünyanın en küçük ülkesi olan Vatikan’ın yüzölçümü sadece 5 km². Nüfusunu oluşturan 930 kişinin hiçbiri ülkenin yerleşik sakini değil. Roma Katoliklerinin ruhani merkezi olan bu küçük ülke, St. Peter’s Kilisesi etrafında yer alıyor. “Papalık” olarak da bilinen Vatikan, İtalya’nın başkenti Roma tarafından çevreleniyor.
Monako: 18 km²’lik yüzölçümü olan ülke, Fransa’nın Akdeniz sahillerinde Nice kentinin yakınlarındaki Fransız Rivierası boyunca uzanıyor. 32 bin kişinin yaşadığı Monako, özellikle Prenses Grace ve Monte Carlo kumarhaneleriyle ünlü.
Nauru: Pasifik Adası’nda yer alan Nauru’nun yüzölçümü 220 km². 13 bin kişinin yaşadığı ülke, geçimini gittikçe azalan fosfat yataklarından sağlıyor. 1968 yılında bağımsızlığını kazanan Nauru, daha önce “Makbul Ada” olarak biliniyordu.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder