11 Aralık 2010 Cumartesi

DÜNYANIN EN MÜKEMMEL SAHİLLERİ

Fiji Adaları 
Güney Pasifik Okyanusu'nda bulunan 300 irili ufaklı adadan oluşuyor. Yasawa Island, ayakkabı ve mücevherlerden kurtulup çıplak ayak kumsalda yürüyeceğiniz, ay ışığının aydınlattığı kıyılarda gece denize girip yüzebileceğiniz enfes bir yer. Turkuaz rengi denizi, mercan kayalıkları ve ipeksi kumsallarıyla adeta egzotik bir cennet. 


Turks ve Caicos Adaları
Bahamalar’ın güneydoğusunda yer alan ve sadece sekizinde yerleşim bulunan 40 adacıktan oluşuyor. Dünyanın en büyük üçüncü mercan kayalığının bulunduğu Turks ve Caicos Adaları, dalış yapmak için muhteşem bir yer. Bembeyaz kumsalları ile ziyaretçilerini büyüleyen adacıklar, saf güzelliklerinin bozulmadan kalabilmesi için koruma altına alınmış. Kendisine ait bir adada, her şeyden uzak bir tatil yapmanın hayalini kuranların bu hayallerini gerçekleştirmek için tek yapmaları gereken; Provo limanından bir bota atlayıp sadece iguanaların yaşadığı bir adacığa gitmek. 

Bora Bora Adaları
Fransız Polinezyası'nın efsanevi adası Bora Bora Adaları pırıl pırıl bir deniz, sıcak kumlar ve kızgın güneşin altında geçirilen keyifli dakikalarıyla eşsiz bir tatil yeridir. 'Pasifik Kraliçesi' olarak anılan Bora Bora Adaları da Fransız Polinezyası olarak çok fazla bilinmese de Tahiti'nin 150 mil kuzeybatısında ve Güney Pasifik adasının 18 mil uzaklığındadır. Dünyanın en güzel adaları olarak kabul edilen Tahiti, diğer Pasifik adaları gibi sönmüş veya aktif halde bulunan volkanların oluşturduğu atol ve lagunlardan oluşmuştur. Dünyada siyah incinin bulunduğu tek ada olarak da bilinir. Papette Bora Bora’nın başkenti ve ticaret merkezidir. Havalimanı tepeden bakıldığı zaman turkuaz içine yerleştirilmiş minik bir zümrüt gibi görünmektedir. Lüks otellerin buluştuğu Bora Bora, Fransız Polinezyası'nda denize uzanan kazık üzerindeki bungalowların ilk uygulandığı yer. Bu yüzden adada düzenlenen turların çoğunda dalış da yer alıyor. Adalara gitmek için en iyi zaman mart, nisan ve kasımayları. 

Tulum, Meksika
Tulum kentlerinin bulunduğu coğrafya, barındırdığı güzellikler nedeniyle ‘Maya Rivierası’ olarak anılıyor. Karayip denizi kıyısındaki Playa Carmen, sahip olduğu mercan resiflerindeki dalış olanaklarıyla turistlerin gözdesi olmuş son yıllarda. Playa Carmen’den kalkan feribotlarla Cozumel adasına, Cancun’dan kalkan feribotlarla Mujeres adasına ulaşmak mümkün. Özellikle sualtı meraklıları için bu iki ada inanılmaz güzellikte görüntülerle dolu. Adalardaki iskelelerde mercan resiflerine motorlarla turlar düzenleniyor. 

Culebra Porto Riko
Karayipler denizininin kuzeydoğusunda Dominik Cumhuriyetinin doğusundadır. Adı İspanyolca "Zengin Liman" anlamına gelir. Porto Rico, Büyük Antiller'in en küçük adası olup, yanısıra Mona, Vieques, Culebra gibi adacıklardan oluşur. Mona adası insanların sürekli kaldığı bir ada değildir. Culebro adası kumsalları ve berrak deniziyle ilgi çeker. 

Phuket Tayland
Cennetten bir köşe olarak tanımlanan Phuket Adası iklimi nedeniyle yıl boyu sıcak. Ada, Tamil dilinde 'kristal dağ' anlamına gelen 'Manikram' olan ilk adı gibi, kristal gibi denizi ile ilgi çekiyor. İncecik kumla kaplı kumsalları, tropikal bitki örtüsü ve meyveleri, ünlü tapınağı, lüks otelleriyle egzotik tatil yapmak isteyen turistleri konuk ediyor. 

Maldivler
Hint Okyanusu’ndaki egzotik ada Maldivler, kristal suları, pudra rengi kumsalları, palmiyeleriyle Hint Okyanusu’nun çiçeği olarak anılmayı hak ediyor. Maldiv Adaları’nda bol bol yüzebilirsiniz, çünkü bu kadar temiz ve güzel bir suyu başka yerde bulma şansınız pek fazla yok. Yüzmek ve güneşlenmekten sıkıldığınız da günlük turlarla yerleşime açık olmayan adaları ziyaret edebilirsiniz. Maldivlerde denizin üstü kadar altı da görülmeye değer. Scuba diving yapmak isteyenler için her şey var. 50 metreye kadar dalış yapılabiliyor. Maldivler’in bir başka özelliği ise gece balıkçılığı. Eğer balık tutmaktan hoşlanmıyorum diyorsanız, sadece gece romantizmini yaşamak için bile balığa çıkmanızı öneririz. Haftada bir gün turistler için gece ve sabah turları düzenleniyor. Eğer sörf yapmaktan hoşlanıyorsanız mayıs-ekim dönemi tavsiye ediliyor. Çünkü bu dönemde güneybatıdan gelen Muson yağmurları ve rüzgar var.

Zanzibar
Tanzanya’nın 80 km açığında yer alan ve Afrika sahillerinin keşfedilmemiş mücevherlerinden biri olan Zanzibar adası, beyaz kumsalları, turkuaz rengi denizi, egzotik baharatları ile tropik bir tatil cenneti olmasının yanı sıra, korunmuş tarihi mimarisi, tarih boyu farklı medeniyetlerden etkilenen zengin kültürel yapısı, yerel sokak arası pazarları ile her zevke hitap eden bir tatil yeri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder